Анулиране на Исляма

Науаакид Ал-Ислям-(نواقض الإسلام)

анулиране на Исляма от шейх Мухаммад Абдул-Уахаб





Знайте,че нещата които анулират Исляма са десет.




Първо: Ширк ( съдружаване) в службата към Аллах.
Аллах казва:’’Аллах не прощава да се съдружава с Него (т.е.Ширк),но прощава това,което е по-малко (по-малък грях)от това,което Той пожелае.(Сура ан-Нисаа:116)
И казва:’’За онзи, който съдружава с Аллах, възбрани му Аллах Рая и неговото място е Огънят. Угнетителите нямат закрилници(в Ада).”(Сура Ал-Маида:72)

Това ще сполети този,който принася в жертва за някой друг,освен Аллах .Такъв човек принася жертва за Джиновете или гробница.

Второ:Който слага посредници между себе си и Аллах,зове ги и ги пита за застъпничество и иска помощ от тях извършва неверие,според единодушното мнение (Иджмаа’)

Трето:Който не признава,че политеистите са неверници,или има съмнения за тяхното неверие или смята,че техните начини и убеждения са правилни,извършва неверие.

Четвърто:Който смята,че друго учение,освен това на Пророка (Мир и Благословии нему) е по-завършено от неговото или отсъденото от някой друг е по-добро от неговото,това са тези,които предпочитат решенията на Тауагиит(мн.ч. на Таагхууд;измислени боества/религии) пред неговите,тогава те са неверници.

Пето:Който мрази нещо,което Пророка е въвел,дори и да го изпълнява,извършва неверие.

Шесто:Който се подиграва или присмива на която и да било част от Религията на Пророка или нейните награди или наказания извършва акт на неверие.
Доказателството е казаното от Аллах: ''Кажи: “Нима на Аллах и на Неговите знамения, и на Неговия Пратеник сте се подигравали?Не се оправдавайте! Вие станахте неверници, след като бяхте вярващи.''(Сура Тауба:65-66)

Седмо:Магьосничество,което включва заклинания,които карат човек да мрази нещо което желае (сарф) или любов или нещо,което не желае (‘атф).Така,че който извършва подобно нещо или е доволен,че е направено,извършва неверие.

Доказателство са следните думи на Аллах:’’Не учеха никого, докато и двамата не му кажат: “Ние сме само изпитание, тъй че не ставай неверник!”(Сура Ал-Бакара:102)

Осмо:Подкрепяне и подпомагане на политеисти срещу Мюсюлманите.
Доказателство е казаното от Аллах: О, вярващи, не ги вземайте (неверниците) за ближни! Един на друг са ближни те. А който измежду ви се сближи с тях, е от тях. Аллах не напътва хората-угнетители.’’(Сура Ал-Маида:51)

Девето:Който вярва,че някои хора са свободни (от задължението) от прилагането на Шари’а (низпосланите закони) от Мухаммад (т.е. Ислям),също както е било разрешено на Ал-Кхидр да не прилага Шариа’а-та на Муса (Моисей),тогава такъв човек е неверник.

Десето: Отвръщане от Религията на Аллах,отказ да се изучава или да се прилага е акт на неверие.

Доказателство за това са думите на Аллах:’’И кой е по-голям угнетител от онзи, комуто се напомнят знаменията(аятите,сурите) на неговия Господ, а после той се отвръща от тях? Наистина ,Ние ще отмъстим на престъпниците.’’(Сура Ал-Саджда:22)

Няма различие относно извършването на което и да било от посочените неща,които анулират Исляма.Няма различие между този,който се шегува,този който е сериозен или който ги извършва заради страх.Този,който ги извършва на сила е извинен.Всички десет неща са много опасни и често се случват така,че Мюсюлманите трябва да са осведомени за тях и да се предпазват.
Търсим защита от Аллах oт тези неща,които водят до Неговия Гняв и боленено Наказание.Нека има мир и благослов за най-доброто от неговите създания Мухаммад (мир нему).

Няма коментари:

Публикуване на коментар